PAKKET 2017

 
Om meer continuiteit in ons contact met kinderen in AZC’s te waarborgen willen we in 2017 AZC’s in Nederland twee keer bezoeken – eenmaal in de zomer en eenmaal in de winter. Deze twee activiteiten noemen wij samen PAKKET 2017.

 
De zomer is een extra ingewikkelde periode voor kinderen in AZC´s: hun school is dicht, er is weinig afleiding, en terwijl anderen op vakantie gaan blijven zij noodgedwongen achter. Juist daarom wil het WOLKENTHEATER voor deze groep kinderen het CIRCUSFESTIVAL organiseren: een vrolijk evenement met tentjes, vlaggetjes, stoelen, tafels en bankjes, met veel te doen en te beleven. In een veilige en inspirerende sfeer zullen kinderen en gezinnen van binnen en (zo mogelijk) van buiten AZC’s gebruik kunnen maken van verschillende spelmogelijkheden. Daarna zullen workshop’s gegeven worden waaraan alle aanwezige kinderen deel kunnen nemen. Vervolgens wordt onze nieuwe voorstelling gespeeld waarin clowns door middel van poppen verschillende dieren tevoorschijn zullen toveren en allerlei circustrucs zullen uitvoeren. Het evenement eidigt met een vrolijke circusdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en koekjes niet zullen ontbreken!

 
In de winter wordt een evenement rond de Goedheiligman georganiseerd. Sinterklaas heeft alle kinderen lief en vergeet niemand; daarom is het van groot belang dat hij in hoogst eigen persoon ook naar AZC’s komt. Tijdens het bezoek van de Sint verzorgt het WOLKENTHEATER een theatreale en muzikale omlijsting. Het SINTERKLAASFEEST begint met het samen zingen van sinterklaasliedjes, waarna door twee hulppieten de nieuwe sinterklaasvoorstelling wordt gespeeld. Als iedereen op het puntje van de stoel zit komt de Sint zelf binnen. Hij neemt veel ruimte en tijd om met de kinderen persoonlijk kennis te maken: hij gaat kleurplaten bekijken, liedjes horen, dansoptredens zien, uit het boek lezen etc. Ten slotte krijgen alle aanwezige kinderen een cadeau en kan iedereen met de Sint een foto of een selfie maken. Oerhollandse gezelligheid is het beste integratiemiddel!

 
De activiteiten die het WOLKENTHEATER organiseert zijn speciaal gemaakt voor kinderen die afkomstig zijn uit alle windstreken. Tijdens de voorstellingen en workshops worden nauwelijks woorden gebruikt, zodat iedereen het kan begrijpen. Op deze wijze zorgt het WOLKENTHEATER ervoor dat álle kinderen (en hun ouders) kunnen meedoen en van de gelegenheid kunnen genieten; en laat daarbij de overeenkomsten zien tussen mensen en culturen. Onze voorstellingen worden gemaakt door ons team van professionele acteurs, poppenspelers en musici.