Blijf up-to-date met onze nieuwsbrief!

WELKOM! 
Dit is de allereerste nieuwsbrief van het WOLKENTHEATER.
Sinds 1993 speelt Stichting WOLKENTHEATER met passie, betrokkenheid en overtuiging theatervoorstellingen voor vluchtelingenkinderen. De vrolijke en toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer kind te laten zijn.In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor de komende Sinterklaasvoorstelling,een terugblik op de afgelopen zomervoorstelling PAPERUDO en onze nieuwe ANBI status.
SINTERKLAAS HOUDT OOK VAN VLUCHTELINGENKINDEREN
Klik op foto voor filmpje
Tussen 24 november en 5 december zal de Sint weer warmte en gezelligheid brengen bij een groot aantal kinderen in AZC’s en locaties van Vluchtelingenwerk. Vrolijkheid, cadeautjes en wat lekkers, het hoort er allemaal bij. Voorafgaand aan de komst van de Sint presenteren we ons knutselatelier en spelen we onze nieuwe voorstelling PIET, ZOALS JE HET WILT.  Al sinds 2001 werken we samen met de Sint en we zijn daar apetrots op. Hoe de Pieten er dit jaar uit zullen zien wordt tijdens de voorstelling mede bepaald door de kinderen zelf. In de volgende nieuwsbrief laten we je graag het resultaat zien.
PAPERUDO! – GROOT ZOMERFEEST
Afgelopen zomer trokken een circusdirecteur en een toverende clown langs 20 AZC’s om samen met de kinderen een feestje te bouwen. Dat is gelukt! De acteurs Tobias Verhagen en Arthur Geesink hielden overal waar ze kwamen een show en toverden normale voorwerpen om tot de meest bijzondere poppen en rekwisieten.
Klik hier voor een impressie
DUIZENDEN KINDEREN EEN GLIMLACH
We zijn erg trots dat in de afgelopen 20 jaar ons werk mogelijk is gemaakt door minstens 20 verschillende fondsen, meerdere lokale afdelingen van Rabobank en inzet van vele gemeenten. Met hun steun hebben we al vele duizenden kinderen een vrolijk moment gegeven. We willen dit blijven doen zolang er vluchtelingenkinderen zijn en helaas zal het aantal de komende tijd eerder toe- dan afnemen.

Om meerdere vrolijke, mooie en inspirerende voorstellingen per jaar te geven hebben we jouw steun hard nodig en daar hebben we nu heel goed nieuws voor. We voldoen namelijk aan de nieuwe strenge ANBI-regels en zijn nu officieel een algemeen nut beogende instelling. Dit betekent dat donateurs, wanneer ze aan ons schenken, een belastingvoordeel hebben!
Meer informatie over donatiemogelijkheden

KOM EVEN BUURTEN
Het Wolkentheater is volop in de sociale media gestapt en je kunt ons dus nu ook volgen op Facebook en Twitter. Naast informatie over onze voorstellingen lees je onder andere meer over de recente ontwikkelingen in de situatie van vluchtelingenkinderen en opvangcentra in Nederland. Kom even langs en like, por, deel of retweet ons. En als je dan toch bezig bent, neem dan ook een kijkje op onze vernieuwde website. Binnenkort vind je daar de speellijst van onze Sinterklaasvoorstelling.