Het WOLKENTHEATER speelt al meer dan twintig jaar met passie, betrokkenheid en overtuiging theatervoorstellingen voor vluchtelingenkinderen. De vrolijke en toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer kind te laten zijn. Het WOLKENTHEATER gelooft in de helende en verbindende kracht van theater. Door gebruik van zo min mogelijk woorden zijn de voorstellingen van het WOLKENTHEATER toegankelijk voor kinderen uit alle windstreken.

De stichting werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars afkomstig uit verschillende delen van het (toen brandende) voormalige Joegoslavië. Vandaag de dag bestaat het WOLKENTHEATER uit een groep van gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld.

De voorstellingen voor de gevluchte kinderen zijn gratis. Stichting WOLKENTHEATER wordt niet structureel gesteund door de overheid en is afhankelijk van donaties en giften. U kunt ons ook steunen! Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden.

Voor meer informatie over vluchtelingen: