Marc Willemsen

Poppenspeler
 
Een aantal jaren geleden deed ik auditie bij het Wolkentheater; ze zochten een poppenspeler.

Ik voelde me begaan met het lot van vluchtelingenkinderen en had als dramatherapeut ervaring met verschillende vormen van projectietechnieken. Hoewel ik enthousiast mijn geschreven woorden toelichtte en gedreven mijn vergaarde poppenspelvaardigheden liet zien, werd ik te licht bevonden. Ik was teleurgesteld. Bij deze groep mensen, die al in de eerste kennismaking overduidelijk gepassioneerd met inzet van de kunsten idealen proberen te verwezenlijken, had ik me wel willen aansluiten.

Gelukkig bleef mijn motivatie niet onopgemerkt en mocht ik stage komen lopen. Op die wijze maakte ik kennis met verschillende facetten van het Wolkentheater en kreeg de gelegenheid om me in de kunst van het (poppen-)spel verder te ontwikkelen. Mijn eerste tournee was een enorme belevenis: Wat was het ongelooflijk dankbaar om de vluchtelingenkinderen voor even in een magische wereld mee te mogen nemen en een glimlach op hun gezichten te ‘toveren’. Dat is niet overgegaan.