De zomervakantie is voor kinderen in AZC’s een uitdagende periode. Hun school is gesloten, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gingen, bleven zij noodgedwongen de hele zomer achter. Het WOLKENTHEATER besloot daarom een lichtpuntje te brengen in deze periode door een vrolijke circustournee te organiseren langs verschillende AZC’s.

In de sfeervolle openlucht werd een festivalterrein gecreëerd, versierd met kleurrijke tenten, wapperende vlaggetjes en gezellige tafels en bankjes. De kinderen werden betoverd tijdens diverse workshops. Het hoogtepunt van het evenement was ongetwijfeld de voorstelling zelf, waarin de kinderen van de AZC’s samen optraden met de spelers van het WOLKENTHEATER. Als afsluiting van deze bijzondere dag was er een vrolijke circusdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en heerlijke koekjes uiteraard niet ontbraken. 

Het WOLKENTHEATER slaagde erin om een oase van vreugde te creëren voor de kinderen in AZC’s, waar ze zich even konden wanen in een betoverende wereld vol verwondering. stralende glimlach te bezorgen en ze te laten voelen dat ze bijzonder en geliefd zijn.

Medewerkers:

Workshops: Anne en Elmar Hofstee
Voostelling: Carla Salier en Eric van der Steen
Tekening: Nenad Vukmirovic Woek
Graphic Designer: Martin Takken
Foto’s: Jan Boeve
Productie: Adrijan Siniša Rakić

 

dinsdag 11 juli
14:00 AZC Winterswijk
woensdag 12 juli 12:00 AZC Harderwijk
16:00 AZC Apeldoorn
donderdag 13 juli 12:00 AZC Katwijk
16:00 AZC Oegstgeest
vrijdag 14 juli 12:00 AZC s-Gravendeel
16:00 AZC Zeist
maandag 17 juli 12:00 AZC Arnhem – Elderhofseweg
16:00 AZC Grave
dinsdag 18 juli 12:00 AZC Gilze
16:00 AZC Oisterwijk
woensdag 19 juli 12:00 AZC Sweikhuizen
16:00 AZC Veldhoven
zaterdag 22 juli 11:00 AZC Almere
16:00 AZC Heerhugowaard
zondag 23 juli 15:00 AZC Den Helder-Burgem.Ritmeesterweg
15:00 AZC Den Helder-Nieuweweg
maandag 24 juli 12:00 AZC Balk
16:00 AZC Luttelgeest
dinsdag 25 juli 12:00 AZC Burgum
16:00 AZC Drachten
woensdag 26 juli 12:00 AZC Delfzijl
16:00 AZC Paterswolde
donderdag 27 juli 12:00 AZC Assen
16:00 AZC Zweeloo
vrijdag 28 juli 12:00 AZC Emmen
16:00 AZC Hardenberg
zaterdag 29 juli 11:00 AZC Almelo
15:00 AZC Schalkhaar

 

Foto’s:

Evaluatie AZC medewerkers

 

Nogmaals heel erg bedankt voor de leuke voorstelling in AZC Sweikhuizen. De kinderen en ook stiekem wat oudere bewoners hebben er enorm van genoten! Het was een enorm leuke show met interactieve elementen voor de kids, dit vinden ze altijd super leuk en zijn ook altijd heel erg trots als ze mee hebben kunnen doen. Ik heb niks dan positieve dingen te zeggen en we kijken nu alweer uit naar de volgende editie!
Randy ter Hark, AZC Sweikhuizen

De kinderen, pubers en volwassenen hebben genoten van jullie optreden. Het acrobatennummer werd erg enthousiast ontvangen. En ook het vliegende tapijt deed het erg goed. Kan echt niets verzinnen om nog iets toe te voegen. Ik zou zeggen ga zo door.
Paul Wiegerinck, AZC Zeist Kampweg

Uiteraard was het een hele leuke beleving voor de kinderen bij ons op het azc. Het is een moment geweest waarin iedereen heeft kunnen genieten van de voorstellingen en de activiteiten. De communicatie met het Wolkentheater is goed en vlot verlopen. Wij zijn op tijd benaderd met de posters en de uitnodigingsbrieven die wij konden ophangen en uitdelen. Het programma zelf was ook goed bedacht en goed uitgevoerd. Vooral de goochelshow was een voorstelling die kinderen niet snel zullen vergeten. Ik vond jullie komst erg leuk en zou ik jullie graag terug willen zien in de toekomst.
Tayfun Uzun, AZC Arnhem Elderhoeve

We zijn weer blij verrast met de mooi voorstelling die jullie hebben gegeven. De communicatie ging goed, we zijn tijdig geïnformeerd over de planning. Op een ruime tijd van tevoren zijn de posters en de kleurplaten gearriveerd, helemaal top! En wat was er dit jaar een mooi kadootje voor iedereen!!! Mooie gouden sleutelhanger met een toverlampje! De kinderen en de ouders hebben ook deze keer weer volop genoten. We zien jullie graag weer met de Sint-voorstelling.
Tjitske Minnema, AZC Burgum

Bedankt voor de foto’s! De communicatie verliep soepel, het was duidelijk wat er nodig was. Het programma zelf was voor de kinderen erg leuk en ze hebben zich uitstekend vermaakt! Leuk dat ze zo betrokken werden bij het theater. Ontzettend bedankt en graag tot een volgende keer!
Kiki Palte, AZC Grave

We hebben gisteren genoten van jullie Circus Oriental. Kinderen reageerde er zo enthousiast op. Het programma zat erg goed in elkaar ik zou er niets aan veranderen. Succes nog met de komende voorstellingen.
Jolanda Gerbensma-Baak, AZC Den Helder Doggershoek

Wolkentheater bedankt weer voor een bijzonder mooie voorstelling!
Harm Jan, Azc Luttelgeest

Wederom hebben wij op locatie enorm genoten van de show! Niet alleen de kinderen, ook de volwassenen stonden buiten de hekken en vanuit de gebouwen mee te kijken en te genieten. Geen feedback vanuit onze kant dus behalve dat we er hartstikke van hebben genoten! ? We hebben nu al zin in 30 november!
Rosalie Ramaker, AZC Hardenberg