In een betoverend schouwspel van vreugde en saamhorigheid heeft Sinterklaas, vergezeld door het WOLKENTHEATER, vanaf 20 november een indrukwekkende reis gemaakt langs maar liefst 23 Asielzoekerscentra (AZC’s) verspreid over heel Nederland. Dit hartverwarmende theatrale festijn heeft niet alleen kinderen die tragische ontberingen hebben doorstaan een kostbaar moment van onverdunde vreugde geschonken, maar het heeft hen tevens de mogelijkheid geboden om weer simpelweg kind te zijn.

Het aanschouwen van stralende gezichtjes bij deze kinderen, die hun thuisland hebben moeten verlaten en hier hun toevlucht hebben gezocht, is voor ons het ultieme bewijs dat we iets bijzonders hebben kunnen betekenen. Het is ook een herinnering aan de kracht van empathie en de mogelijkheid om, te midden van uitdagingen, een lichtpunt van geluk te creëren.  Het is ons diepste verlangen om deze bijzondere momenten van vreugde en hoop te delen, en om samen met de gemeenschap deze kinderen te ondersteunen op hun reis naar een betere toekomst.

Dit jaar heeft Sinterklaas een speciaal cadeautje aan alle kinderen gegeven: een boekje met een compleet verhaal van de voorstelling. Klik op het plaatje:


Foto’s:

Medewerkers:

Spelers: Marcelle van der Velden, Sabine Krol, Carla van der Steen en Thijs Roovers
Tekeningen: Nenad Vukmirovic Woek
Muziek: Luc van Loo
Decor en rekwisieten: Jantine Kraayeveld
Graphic design: Martin Takken
Foto’s: Jan Boeve
Productie: Adrijan Siniša Rakić

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland

Spotlight

Spotlight

ED

ED
Maandag 20 november
16:00 AZC Hoofddorp
Dinsdag 21 november 16:00 AZC Katwijk
19:30 AZC Zeist
Woensdag 22 november 12:00 AZC Zutphen
16:00 AZC Winterswijk
Donderdag 23 november 16:00 AZC Arnhem – Elderhofseweg
19:30 AZC Apeldoorn
Vrijdag 24 november 16:00 AZC Schalkhaar
19:30 AZC Harderwijk
Maandag 27 november 16:00 AZC Burgum
19:30 AZC Drachten
Dinsdag 28 november 16:00 AZC Delfzijl
19:30 AZC Assen
Woensdag 29 november 16:00 AZC Emmen
19:30 AZC Zweeloo
Donderdag 30 november 16:00 AZC Almelo
19:30 AZC Hardenberg
Vrijdag 1 december 11:00 AZC Luttelgeest
16:00 AZC Almere
Maandag 4 december 16:00 AZC s-Gravendeel
19:30 AZC Oisterwijk
Dinsdag 5 december 16:00 AZC Veldhoven
19:30 AZC Gilze

Evaluatie AZC medewerkers

 

We willen jullie ook bedanken voor jullie komst en de geweldige voorstelling die jullie verzorgd hebben. Zowel de kinderen als wij vanuit het COA en de vrijwilligers hebben enorm genoten van de voorstelling. Onze complimenten voor de duidelijke communicatie hierin ervaarde ik geen onduidelijkheden. Integendeel jullie communicatie is erg duidelijk, hierdoor konden we ons goed voorbereiden om de voorstelling tot een succes te maken.
Maysa Bashir, AZC Winterswijk

Wij hebben ontzettend genoten van jullie voorstelling! Niet alleen de kinderen! De communicatie verliep, zoals alle andere keren, prettig. We wisten goed waar we aan toe waren en wat er van ons verwacht werd. Het programma zat super in elkaar en het blijft fantastisch om te zien hoe jullie de kinderen mee nemen in jullie voorstelling. Kinderen die normaal niet zo op de voorgrond durven te zijn, durven ineens mee te doen voor een hele groep, liedjes te zingen, te dansen. Super!!!
Rosalie Ramaker, AZC Hardenberg

Wij vonden het een super geslaagde middag! Het enthousiasme van de kinderen en ouders spreekt denk ik voor zich. De kinderen genoten van de show en ook de opkomst was weer groot. Erg prettig dat jullie vooraf lieten weten wat wij konden doen qua voorbereiding. Hierdoor konden wij er in onze bezetting op in spelen. Wij kijken uit naar de volgende.
Romy Fiege, AZC Emmen 

Ik was gister helaas niet zelf aanwezig omdat ik het weekend had gewerkt maar ik hoorde van mijn collega’s dat het weer een groot succes was! Heel erg bedankt daarvoor! Collega’s vertelden dat het programma aansloot bij de kinderen en dat ze hebben genoten van de voorstelling. We hopen jullie in de zomer weer te zien!
Etty Blom, AZC Burgum

We willen jullie ontzettend bedanken voor weer een hele leuke voorstelling! Het is wederom goed bevallen. De kinderen zaten met een lach op hun gezicht te kijken. Dat ze mee mogen doen maakt het extra leuk. De media hebben een aantal leuke stukken geschreven en uitgezonden bedankt!!!
Lousan Asbreuk, AZC Almelo

De kinderen (grote en kleine) en ouders hebben gisteren genoten van een superleuke avond met nederlands thema. Door de krappe planning en drukte op de weg hebben we elkaar maar kort van te voren gezien, gelukkig zijn jullie vaker geweest dus liep alles op rolletjes. Dankjewel voor jullie optreden en tot een volgende keer.
Fiona den Dekker, AZC Oisterwijk

Zowel wij, als de kinderen en ouders hebben afgelopen vrijdag genoten van het Sinterklaasfeest.De voorbereiding en communicatie met het Wolkentheater verliep goed, mochten er vragen zijn waren ze goed te bereiken. Voor en na de voorstelling is er overleg geweest met het Wolkentheater en dit verliep goed. Al met al was het een geslaagd feest!
Regina de Jong, AZC Schalkhaar

Het was super, zie krantenartikel in ED van vandaag!
Hans Wouters, AZC Veldhoven