De stichting WOLKENTHEATER werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Vandaag de dag bestaat het WOLKENTHEATER uit gediplomeerde theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere gedreven mensen uit de theaterwereld.

Het is hartverscheurend als kinderen die veel hebben meegemaakt niet meer kunnen lachen. Het WOLKENTHEATER gelooft in de helende kracht van het spel, kunst en theater. Met vrolijke optredens laten wij kinderen plezier maken en zorgeloos genieten. De clowns, poppenspelers en theaterdocenten van het WOLKENTHEATER gebruiken bijna geen woorden. Daardoor zijn de voorstellingen en theaterworkshops toegankelijk voor kinderen van alle leeftijden en uit alle windstreken.

In 2018 vierde het WOLKENTHEATER het 25-jarig bestaan van de stichting. Dat deden we samen met de vluchtelingenkinderen op 25 AZC’s: Almere, Arnhem-Elderhofseweg, Arnhem-Zuid Vreedenburg, Assen, Burgum, Delfzijl, Den Helder-Doggershoek, Drachten-Noorderend, Dronten, Echt, Emmen, Gilze en Rijen, Hardenberg, Leersum, Luttelgeest, Oisterwijk, Overloon, Rijswijk, Schalkhaar, Sneek, Ter Apel VBL Vlagtwedde, Utrecht, Winterswijk, Zutphen en Zweeloo. Een bijzonder mooi artikel kwam in Nederlands Dagblad op 26 juli uit.

Artikel Nederlands Dagblad