In  juli 2022 ging het WOLKENTHEATER kinderen in 26 AZC’s door heel Nederland een steuntje in de rug geven met vrolijke interactieve openluchtevenementen onder de naam CIRCUS PICCOLO. De zomervakantie is voor kinderen in AZC’s een extra moeilijke periode: hun school is dicht, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen de hele zomer achter. Juist daarom organiseerde het WOLKENTHEATER dan een circustournee  langs AZC’s . In de openlucht werdt een festivalsfeer gecreëerd. Kinderen werden zoveel mogelijk geactiveerd: vóór, tijdens en na de uitvoering van de voorstelling. Tijdens de workshops voorafgaand aan de show veranderden de kinderen in ‘piste-klare’ jongleurs, koorddansers, acrobaten, krachtpatsers, clowns, fakirs etc. Het hoogtepunt van het event was de voorstelling zelf, een groot optreden voor hooggeëerd publiek door alle ‘circusartiesten’, kinderen van AZC’s samen met medewerkers van het WOLKENTHEATER. Het evenement eindigde met een vrolijke circusdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en koekjes ontbrak niet !

dinsdag 12 juli
11:00  AZC Oegstgeest
woensdag 13 juli
14:00 AZC Winterswijk
donderdag 14 juli 12:00 AZC Harderwijk
16:00 AZC Arnhem-Elderhofseweg
zaterdag 16 juli 11:00 AZC Luttelgeest
15:00 AZC Balk
zondag 17 juli 11:00 AZC Burgum
15:00 AZC Drachten
maandag 18 juli 12:00 AZC Delfzijl
16:00 AZC Assen
dinsdag 19 juli 12:00 AZC Musselkanaal
16:00 AZC Zweeloo
woensdag 20 juli 11:00 AZC Emmen
16:00 AZC Hardenberg
donderdag 21 juli 12:00 AZC Almelo
16:00 AZC Schalkhaar
maandag 25 juli 12:00 AZC Den Helder-Burgem.Ritmeesterweg
16:00 AZC Den Helder-Nieuweweg
dinsdag 26 juli 2022 12:00 AZC Heerhugowaard
16:00 AZC Almere
woensdag 27 juli 12:00 AZC Apeldoorn
16:00 AZC Grave
donderdag 28 juli 12:00 AZC Sweikhuizen
16:00 AZC Maastricht
vrijdag 29 juli 12:00 AZC Gilze
16:00 AZC Oisterwijk

 

Medewerkers:

Workshops: Marcelle van der Velden en Elleke van Gemeren
Voostelling: Carla Salier en Eric van der Steen
Tekening: Nenad Vukmirovic Woek
Productie: Adrijan Siniša Rakić

Evaluatie AZC medewerkers

 

Het programma Circus Piccolo was erg leuk in elkaar gezet en een feestje voor groot en klein. De communicatie verliep zowel vooraf, tijdens als na de activiteit erg goed. Er werden wederzijdse verwachtingen uitgesproken, waardoor de samenwerking soepel verliep. Wij zijn altijd erg tevreden over de activiteiten die jullie bij ons komen organiseren en kijken nu al uit naar jullie komst in december!
Ouahiba Assili, AZC Harderwijk

Wij, en de kinderen, hebben het ongelooflijk leuk gevonden afgelopen zondag. De communicatie vooraf was duidelijk, dat was heel werkbaar voor ons. We hebben echt niks te zeuren en zien jullie graag weer terug!
Robert Jan van Hoogdalem, AZC Drachten

Net zoals voorgaande keren was alles geslaagd! Communicatie goed zowel voor als na de activiteit. Het programma is geweldig, zelfs wij coa medewerkers liggen in een deuk. Daarnaast vinden wij het mooi om te zien hoe jullie de kinderen elke keer weer betrekken! Wat kan beter? In onze ogen zien wij geen verbeterpunten haha, mocht ons iets te binnen schieten dan horen jullie dat zeker.
Steve Lemaire, AZC Hardenberg

Wat hebben jullie weer een mooie voorstelling neergezet! Ik heb weer een hoop blije gezichten gezien, van de kinderen en ook de ouders! De workshops vooraf en de circusvoorstelling zelf slaan zeer goed aan bij onze doelgroep. Het enige punt waar over nagedacht zou kunnen worden is het tijdstip van 11.00 uur in de morgen. Onze bewoners kennende zijn ze in de ochtend, en met name in de vakantie (en nu ook nog zondag) nooit vroeg van bed. De communicatie is altijd prima! De posters en de kleurplaten zien er altijd erg mooi uit.
Tjitske Minnema, AZC Burgum

Hartelijk dank voor deze mooie ochtend/middag in Musselkanaal. We hebben hele positieve berichten gekregen. De kinderen en ook volwassenen vonden het fantastisch! Ik heb de communicatie als goed ervaren. Er is een mooie plek uitgekozen, waar het evenement ondanks de hitte deze dag, alsnog goed kon plaatsvinden. Nogmaals bedankt voor deze mooie dag!
Iris Driessens, AZC Musselkanaal