Adrijan Siniša Rakić

Directeur en oprichter    
 
In 1992 vluchtte ik wegens de oorlog vanuit het voormalige Joegoslavië zonder geld en plan naar Nederland.

Illegaal en ontheemd was ik op zoek naar een manier om te overleven en om dat leven weer zin te geven. Het antwoord vond ik in een asielzoekerscentrum, toen ik andere vluchtelingen en hun kinderen tegenkwam. Ik heb een aantal artistieke mensen om mij heen verzameld en met elkaar hebben we een theatervoorstelling voor kinderen gemaakt, met thema’s als angst, hoop en verzoening. Met deze voorstelling reisden we vervolgens alle asielzoekerscentra af. Zo is Stichting WOLKENTHEATER ontstaan.

Het is mijn droom om samen met een groep gepassioneerde en getalenteerde mensen een internationaal opererend kindertheater te ontwikkelen, waar voorstellingen worden gemaakt voor een publiek dat het meest behoefte heeft aan een boodschap van hoop: geen mens op deze aarde is illegaal en niemand zou zich ontheemd moeten voelen.