In 2021 wil het WOLKENTHEATER kinderen in 30-tal AZC’s een steuntje in de rug te geven met met twee vrolijke evenementen: in de zomer met een openlucht ZOMERCIRCUS en in de winter met een SINTERFEEST.

De zomer is een extra ingewikkelde periode voor kinderen in AZC´s: hun school is dicht, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen achter. Juist daarom wil het WOLKENTHEATER voor deze groep kinderen het ZOMERCIRCUS organiseren: een vrolijk openlucht evenement met tentjes, vlaggetjes, tafels en bankjes, met circusspelletjes, clownworkshops, een lekkernijenproeverij, kinderdisco en met als hoogtepunt onze nieuwe circusvoorstelling! Voor één dag veranderen treurige azc’s in een vrolijke plek waar kinderen spelen, lachen, zich creatief uiten, van theater genieten en met elkaar plezier maken.

In de winter wordt een evenement rond de Goedheiligman georganiseerd. Sinterklaas is een sterke, maar toch zachte brug die leidt naar de Nederlandse samenleving, gewoonten en cultuur. Hij vergeet niemand en daarom is het van groot belang dat hij in hoogsteigen persoon ook naar AZC’s komt. Het SINTERFEEST begint met het samen zingen van sinterklaasliedjes, waarna de nieuwe sinterklaasvoorstelling wordt gespeeld. Als iedereen op het puntje van zijn stoel zit, komt de Sint zelf binnen. Hij neemt veel ruimte en tijd om persoonlijk met de kinderen kennis te maken: hij gaat kleurplaten bekijken, dansoptredens zien, uit het boek lezen etc. Ten slotte krijgen alle aanwezige kinderen een cadeau en kan iedereen met de Sint een foto of een selfie maken. Want Sinterklaas heeft alle kinderen lief!