Het WOLKENTHEATER organiseerde van 26 november tot en met 5 december op twintigtal AZC’s een groot Sinterklaasfeest: DUBBELE VERJAARDAG. Tijdens dit feest vierden we niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook het 25-jarig jubileum van het WOLKENTHEATER.

We speelden een nieuwe Sinterklaasvoorstelling en kinderen uit de AZC’s speelden mee als hulppietten. Sinterklaas nam de tijd voor dansoptredens, kleurplaten en liedjes van de kids. Ter ere van het 25-jarig jubileum van het WOLKENTHEATER bliezen we met z’n allen de kaarsen op een grote verjaardagstaart uit. Tot slot kregen alle kinderen een cadeau en mogen ze met Sint op de foto.

Wij gebruiken in de Sinterklaasvoorstelling bijna geen woorden zodat ook de kinderen en ouders die nog geen Nederlands spreken van het feest kunnen genieten. De acteurs en begeleiders communicerden met gebaren, mimiek, muziek en een paar Nederlandse woorden. Gezelligheid kent geen grenzen!

 

Maandag 26 november 16:00 AZC Oisterwijk
19:30 AZC Gilze en Rijen (POL)
Dinsdag 27 november 11:00 AZC Echt
16:00 AZC Overloon
Woensdag 28 november 14:00 AZC Arnhem-Zuid
17:30 AZC Arnhem/Elderhofseweg
Doderdag 29 november 16:00 AZC Winterswijk
19:30 AZC Zutphen
Vrijdag 30 november 16:00 AZC Leersum
19:30 AZC Utrecht
Zaterdag 1 december 12:00 AZC Emmen
15:30 AZC Zweeloo
Zondag 2 december 12:00 AZC Assen
15:30 AZC Delfzijl
Maandag 3 november 15:30 AZC Den Helder/Doggershoek
19:30 AZC Drachten
Dinsdag 4 december 16:00 AZC Sneek
19:30 AZC Burgum 
Woensdag 5 december 14:00 AZC Dronten
17:30 AZC Almere i.s.m. Inspiratie Inc.

Foto: Goedele Monnens

Evaluatie AZC medewerkers

 

Bedankt voor de leuke foto’s, het was weer een feest om jullie bij ons te hebben. Kinderen hebben een leuke middag gehad en ook de ouders hebben we zien genieten. Leuk hoe de kinderen erbij betrokken werden, je ziet hoe enthousiast ze dan zijn. Nogmaals we waren erg blij met jullie komst en hopen jullie volgend jaar opnieuw te zien.

Sanne en Harma, Programmabegeleiders AZC Zweeloo, 088-7153842

Wat hadden jullie vorige week een ontzettend leuk stuk neergezet, onze complimenten! Jong en oud heeft zich super vermaakt, dat was ons wel een feestje zeg. Super bedankt voor de foto’s, dat is altijd iets leuks om op terug te kunnen kijken.
Door de mail die wij van te voren hadden gekregen waren wij goed op de hoogte van hoe en wat het idee was. Dit scheelt een hele hoop voor ons, anders is het namelijk erg lastig met wat er allemaal moet gebeuren van te voren. Nu wisten wij wat jullie nodig hadden en waren wij goed voorbereid.

Nienke Nijenhuis, Programmabegeleider, AZC Dronten, 088-7156500

Wat was het een vrolijke middag afgelopen zaterdag! Het was een groot succes hoor, de kinderen maar ook de ouders waren erg enthousiast. Leuk om iedereen zo blij te zien. Jij kwam zelf al met de suggestie om de volgende keer de aanvangstijd een kwartier te vervroegen. Althans, om dit tegen de bewoners te zeggen en dan zelf een kwartier later te gaan starten. Ik denk dat dit een goed idee is om te voorkomen dat er nog veel ouders en kinderen tijdens de voorstelling binnenkomen.
Heel erg bedankt voor de leuke foto’s en de geslaagde middag!

Gerdien Tromp, Programmabegeleider AZC Emmen, 088-7154444

Bedankt voor de vrolijke foto’s. We vonden het een geslaagde avond. We waarderen jullie flexibiliteit en het meedenken in hoe de avond tot een geslaagd eind kon komen. Het was echt een feestje voor jong en oud! Leuk dat de kinderen ook zo actief betrokken worden.
Het fotomomentje was een beetje heftig met zoveel kids. Ik denk met name de wijden aan de hoeveelheid kinderen, maar mogelijk is hier nog een mooie oplossing voor te bedenken?!
We kijken terug op geweldige show en hopelijk tot volgend jaar!

Agnes Ebbers, Programmabegeleider Azc Zutphen, 088-7152250