De zomer is een extra moeilijke periode voor kinderen in AZC´s: hun school is dicht, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen achter. Juist daarom organiseerde het WOLKENTHEATER in juli 2019 voor deze groep kinderen Zomerfestival BIRDS. Bij maar liefst 23 diverse AZC’s door het heel land brachten we een vrolijk openlucht evenement met veel te doen en te beleven.

Vogels zijn voor kinderen inspirerend en spreken tot verbeelding. Rond het thema deden we verschillende kunstzinnige activiteiten. Daarna speelden we onze nieuwe voorstelling met gigantische vogelpoppen. Het evenement eindigde met een vrolijke zomerdisco voor alle aanwezigen, waarbij limonade en koekjes niet ontbraken!

Voorstelling BIRDS ging over een echtpaar. Terwijl ze naar trekvogels keken viel een ei in hun handen. Wat dan? Hij wilde het eitje bakken en zijn het eitje uitbroeden, wat ook gebeurde. Met veel vallen en opstaan en hilariteit brachten ze vervolgens het vogeltje groot. Maar op een dag kwam de moeder-trekvogel terug en vloog het vogeltje met mama mee weg.

RTV Oost

RTV Oost

Omroep Flevoland

Omroep Flevoland

WOLKENTHEATER

WOLKENTHEATER

Workshopbegeleiders: Sabine Krol en Hans Schut
Ontwerp poppen, decor en kostuums: Arthur Geesing
Eindregie: Jawi Bakker
Spelers: Arthur Geesing, Marcelle van der Velden en Marieke Braaksma
Tekening: Nenad Vukmirovic Woek
Foto’s: Goedele Monnens
Graphic design: Martin Takken
Web site: Frank Filius
Productie:  Adrijan Siniša Rakić

 

Donderdag 18 juli .
16:00 AZC Zweeloo
Vrijdag 19 juli 11:00 AZC Assen
16:00 AZC Emmen
Zaterdag 20 juli 10:30 AZC Ter Apel POL
15:00 AZC Delfzijl
Zondag 21 juli 10:30 AZC Burgum 
15:00 AZC Luttelgeest
Maandag 22 juli 11:00 AZC Sneek
16:00 AZC Den Helder Nieuweweg
Donderdag 25 juli 11:00 AZC Gilze en Rijen (POL)
16:00 AZC Rijswijk
Vrijdag 26 juli 11:00 AZC Baexem
16:00 AZC Overloon
Zaterdag 27 juli 11:00 AZC Arnhem-Zuid
15:00 AZC Arnhem/Elderhofseweg
Zondag 28 juli 10:30 AZC Zutphen
15:00 AZC Schalkhaar
Maandag 29 juli 11:00 AZC Harderwijk
16:00 AZC Apeldoorn
Dinsdag 30 juli 11:00 AZC Almelo
16:00 AZC Hardenberg
Woensdag 31 juli 11:00 AZC Leersum
16:00 AZC Amersfoort

 

Evaluatie AZC medewerkers

 

Bedankt voor de foto’s! Wij kunnen niet anders zeggen dan dat wij het als een heel leuk evenement hebben ervaren. Het enthousiasme waarmee jullie te werk gingen werd al snel over gebracht op de kinderen en zelfs sommige ouders! De afwisseling van kleuren, daarna dansen én daarna de voorstelling was erg slim. Zo konden de kinderen zelf een stukje creativiteit en energie kwijtraken en daarna aandachtig de voorstelling bekijken. Wat ons nog opviel was dat het best nog wel wat andere (volwassen) bewoners aantrok. Vooral tijdens de voorstelling sloten steeds meer bewoners aan die zich zichtbaar amuseerden. Kortom, wij hebben het ervaren als een leuke dag voor klein én groot! Wie weet is het voor in de toekomst een idee om ook de volwassen bewoners uit te nodigen voor het theater gedeelte!

Naomi van Velzen, AZC Almelo

Het was een hele geslaagde ochtend! De kinderen hebben genoten van het 1e deel en ademloos gekeken naar de voorstelling in het 2e deel. Ik vond de begeleiders heel relaxed; ze betrokken onze bewoners die hulp boden ook op een leuke manier bij alles wat er te doen was. Bij het dansen waren ze zeer flexibel; op een gegeven moment zijn er ‘verzoeknummers’ vanuit onze kinderen gedanst. De voorstelling was voldoende boeiend om de aandacht bijna een uur vast te houden. Bij kinderen van deze leeftijd een prestatie! Goed dat er weinig tekst en veel spel was; dat is een universele taal. En het mooie weer was natuurlijk ook fijn.

Krista ter Haar, AZC Harderwijk

Wij hebben echt genoten van de voorstelling! De kinderen waren zichtbaar onder de indruk van de voorstelling en de attributen. De voorstelling was qua lengte perfect en fijn dat het nog buiten kon! Mooi om te zien dat jullie als team zo enthousiast zijn en dit weten over te brengen richting de kinderen!

Felice Beuker, AZC Ter Apel

Zoals gewoonlijk was het weer een geslaagde middag. De kinderen (en volwassenen) hebben het erg leuk gehad.
Ik heb verder geen op of aanmerkingen.

Sanne Postma, AZC Zweelo