Twee weken voor pakjesavond ging het WOLKENTHEATER langs een 20-tal AZC’s door het hele land met de nieuwe voorstelling TOEN SINTERKLAAS NOG KLAASJE WAS. 

In het eerste deel van het evenement was er een poppentheatervoorstelling te zien over Klaasje en hoe hij door de liefde gered werd. In het tweede deel kwam nu de grote Klaas (Sinterklaas) met zijn Piet binnen om aandacht en liefde aan de kinderen te geven. We hopen dat we bij deze kinderen voor een magisch moment van geluk en samenzijn hebben gezorgd. Als we nu naar de foto’s en video’s van onze optredens kijken, zijn we er zeker van dat dit is gelukt.

Deze tournee was organisatorisch waarschijnlijk de moeilijkste die onze stichting in de afgelopen 25 jaar heeft gehad. De oorzaak hiervoor was de situatie rondom het coronavirus. Het WOLKENTHEATER was maandenlang bezig met de voorbereidingen zonder te weten of de optredens in november en december mogelijk zouden zijn. Tot een week voor het begin van onze tournee wisten zelfs de AZC’s niet of de voorstellingen konden doorgaan. Gelukkig kwam er op het laatste moment het groene licht met als voorwaarde dat de regels van alle afzonderlijke AZC’s (i.v.m. aantal aanwezigen, afstand, hygiëne, etc.) gevolgd moesten worden. Dat betekende dat het WOLKENTHEATER zich iedere keer moest aanpassen en in een aantal gevallen zelfs het programma volledig anders moest uitvoeren. Uiteindelijk resulteerde al die inzet en flexibiliteit, zowel van het WOLKENTHEATER als van alle deelnemende AZC’s, in een verantwoorde tournee met zo min mogelijk gezondheidsrisico’s, waarbij slechts 2 optredens wegens een uitbraak van besmettingen op de locaties moesten worden gecanceld. Er is tot ons plezier zelfs één voorstelling bij gekomen, in AZC Rotterdam. In totaal hebben we dus 19 voorstellingen in twee weken gespeeld.

 

Maandag 23 november 16:00 AZC Schalkhaar
19:30 AZC Almelo
Dinsdag 24 november 16:00 AZC Hardenberg
19:30 AZC Zweeloo
Woensdag 25 november 16:00 AZC Delfzijl
19:30 AZC Assen – gecanceld
Donderdag 26 november 16:00 AZC Drachten
19:30 AZC Burgum
Vrijdag 27 november 10:00 AZC Sneek
13:30 AZC Luttelgeest
Dinsdag 1 december 16:00 AZC Rotterdam – 2 keer gespeeld
20:00 AZC Leersum – gecanceld
Woensdag 2 december 14:00 AZC Gilze en Rijen – gecanceld
18:00 AZC Oisterwijk
Donderdag 3 december 11:00 AZC Echt
16:00 AZC Overloon
Vrijdag 4 december 12:00 AZC Arnhem-Groningensingel
16:00 AZC Arnhem-Elderhofseweg
Zaterdag 5 december 12:00 AZC Harderwijk
16:00 AZC Almere

 

Medewerkers:

Spelers: Arthur Geesing, Marcelle van der Velden, Thijs Roovers, Eric van der Steen, Adrijan Siniša Rakić
Muziek: Luc van Loo
Regieadvies: Jawi Bakker
Tekening: Nenad Vukmirovic Woek
Graphic design: Martin Takken
Foto’s: Goedele Monnens
Technicus: Tivo Beunk
Productie: Adrijan Siniša Rakić

Klaasje, Klaasje...

Klaasje, Klaasje...

Pietje, Pietje, wakker worden!

Pietje, Pietje, wakker worden!

SInterklaas kapoentje...

SInterklaas kapoentje...

Een bijzonder opreden

Het meest uitdagende optreden van de tournee was in AZC Harderwijk. Daar moesten we in de openlucht spelen, anders zou wegens coronamaatregelen de voorstelling gecanceld worden. Het bleek dat, ondanks de slechte weersvoorspellingen op het afgesproken tijdstip (de ochtend van 5 december), werd het in Harderwijk een ontzettend mooie en zonnige dag. De voorstelling was dus mogelijk en ons optreden is een waar feest geworden.